Met veel schrik de oversteek wagen

Het kruispunt van de N41/Vlassenbroekbrug met de Mechelsesteenweg is één van de drukste in Dendermonde.

Heel wat automobilisten, maar ook heel wat fietsers, waaronder schoolgaande jeugd uit Baasrode, passeren er dagelijks. Ongevallen met blikschade en met gewonden doen zich dan ook regelmatig voor. In 2013 kwam er zelfs nog een fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht. Hij werd gegrepen door een truck die rechts afsloeg naar de brug, terwijl de fietser overstak. Het slachtoffer overleed.

Ouders die hun kinderen vanuit Baasrode met de fiets richting Dendermonde naar school sturen, houden hun hart vast, omdat ze ter hoogte van de Vlassenbroekbrug moeten oversteken. En op de brug zelf raast het verkeer vlak naast het fietspad.

Landbouwweg

"We maakten de bezorgdheden al over aan het Vlaams Gewest", zegt schepen Niels Tas (sp.a). "Er wordt gewerkt aan een oplossing. Zo is het de bedoeling om het bestaande levensgevaarlijke fietspad op de brug zelf (N41) te verwijderen en te verplaatsen naar de landbouwweg parallel met de N41. Zo rijden fietsers niet meer naast wagens die tot negentig kilometer per uur mogen rijden. Voor die landbouwweg komt er een nieuwe brugconstructie naar de Vlassenbroekbrug en een betere aansluiting naar de dijk aan de kant van de Mechelsesteenweg. Met die link en het jaagpad langs de Schelde, kunnen fietsers het kruispunt mijden. De heraanleg wordt voorzien in 2017."

(DND

Het drukste kruispunt van Dendermonde eiste al een dode.
Geert De Rycke Het drukste kruispunt van Dendermonde eiste al een dode.