De Ronde van Freek in Mesen: “Je kan door onze prachtige natuur lopen én we hebben een fietsclub”

Slechts 11 procent is tevreden over sportvoorzieningen in stad

Mesen Freek Braeckman en de uitbaatster van de B&B Le Cloitre aan het joggen
Eric Flamand Mesen Freek Braeckman en de uitbaatster van de B&B Le Cloitre aan het joggen
In Mesen is slechts 11 procent van de inwoners tevreden over de sportvoorzieningen in de stad. Dat blijkt uit de Gemeentemonitor. In het kader van ‘De Ronde van Freek’ ging VTM-nieuwsanker Freek Braeckman zijn licht opsteken in de kleinste stad van het land. Hij deed dat al... lopend.

Braeckman had in Mesen een afspraak met Inge Briels, die samen met haar man Sven Wouters sinds kort de B&B Le Cloïtre uitbaat. “Ik was al langer eens naar Mesen willen komen en nu heb ik dan meteen mijn loopschoenen meegebracht. Uit de Gemeentemonitor blijkt dat het hier niet zo bijster goed gesteld is met de sportvoorzieningen”, aldus Braeckman.

Samen met Inge ging de journalist een stukje lopen. “Het zou inderdaad wat beter kunnen met de sportvoorzieningen in ons stadje, maar wanhopig zijn we niet”, aldus Inge. “Sporten kan je hier zeker wel doen. Om te lopen heb je de prachtige natuur en veel open ruimte. In Mesen is er bovendien een fietsclub.”

Freek Braeckman merkte op dat hij bij het binnenrijden van de stad enkele petanquevelden zag liggen. “Voor de zaalsporten moeten we echter naar een andere gemeente”, zegt Inge. “Zo kunnen we naar het nabijgelegen Wijtschate, waar er een sporthal is. Dat vind ik echter niet zo’n probleem. Ik ben van Merksem afkomstig en ook daar ging ik naar buurtgemeenten om bepaalde sporten te kunnen uitoefenen.” Inge bleek in ieder geval goed getraind; de journalist had het bijwijlen knap lastig om de dame bij te houden. (CMW)

Meer weten over de Ronde van Freek?  https://www.derondevanfreek.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.