Aannemer en kraanman riskeren boete voor arbeidsongeval

Aannemer en kraanman riskeren geldboete na ongeval op werf
Henk Deleu Aannemer en kraanman riskeren geldboete na ongeval op werf
Op de rechtbank van Ieper staan een aannemer en een kraanman terecht na een ongeval op een werf in Mesen. Daar kreeg drie jaar geleden een zelfstandige helper een betonplaat op zijn been. De man kan nog altijd niet stappen. 

Het slachtoffer raakte tijdens werken gekneld onder een betonnen plaat die los gekomen was uit de hijsklem van een kraan. De aannemer en de kraanman moeten zich nu verantwoorden voor de rechtbank. Ze worden enkele cruciale fouten verweten: zo zouden de betonnen platen in rekken moeten worden neergezet en niet op oneffen grond, zoals hier gebeurde. Volgens het slachtoffer zou het ongeval pas na drie maanden zijn aangegeven aan de verzekering. De burgerlijke partij wees erop dat de kraanman wist dat de rekken op de site aanwezig waren, maar dat die te ver stonden. De advocaat van de verzekeringsmaatschappij wees er echter op dat ook het slachtoffer wist dat er rekken moesten gebruikt worden. “Die man moest gezegd hebben dat hij zou niet wou werken.” “Ik ben gewoon gedumpt als een hond”, reageerde het slachtoffer nog. De beklaagden riskeren een boete. Vonnis op 6 januari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.