Plaats voor 165 Spetsers in uitgebreide buitenschoolse kinderopvang

En ook buiten is speelplezier gegarandeerd.
Ton Wiggenraad En ook buiten is speelplezier gegarandeerd.
De buitenschoolse kinderopvang De Spetser is sinds maandag verdubbeld in capaciteit. Verscheidene aannemers waren sinds begin mei aan de slag om de werken te realiseren. Voortaan kunnen er dagelijks 165 kinderen terecht.

De buitenschoolse kinderopvang in de Pastorijstraat had tot voor enkele maanden een opvangcapaciteit van 77 kinderen. Sinds gisteren zijn er dat 165. "We hadden echt wel een uitbreiding nodig, want de voorbije jaren moesten we meer dan regelmatig uitwijken naar scholen of de sporthal om alle kinderen te kunnen opvangen", zeggen burgemeester Frank Wilrijcx en schepen Monique Quirijnen (Leefbaar Merksplas). "Dat zorgde praktisch toch wel voor wat moeilijkheden. Voor de ouders was het ook niet altijd even duidelijk waar ze hun kinderen moesten afzetten of ophalen. Soms moesten wel kinderen weigeren. Je mag wel een aantal dagen boven het maximum aantal kinderen gaan, maar dat mag niet continu."


De pastorij is gerestaureerd en naast het pand is een nieuwbouw opgetrokken. De zolder is helemaal vernieuwd en kan worden gebruikt. "We verwachten nu wel dat we voor een tijdje goed zitten en dat we voorlopig niet meer zullen moeten uitwijken", vervolgt Monique Quirijnen. De officiële opening is gepland voor 9 september. Dan zal ook minister Sven Gatz (Open Vld) ter plaatse komen kijken naar de forse uitbreiding van De Spetser. (VTT)

Binnen is er veel speel- en knutselruimte.
Ton Wiggenraad Binnen is er veel speel- en knutselruimte.