Opschudding rond gevonden granaat: springtuig werd opgehaald, maar kegeltje met waarschuwing ‘gevaarlijk’ bleef wel staan...

De kegel stond boven de granaat. Die werd snel opgehaald, maar de kegel was blijven staan.
Repro Toon Verheijen De kegel stond boven de granaat. Die werd snel opgehaald, maar de kegel was blijven staan.
Er heerste donderdagnamiddag even wat opschudding rond een kegeltje met daarin een briefje achter het politiekantoor op de Markt in Merksplas.

In de loop van de namiddag was een buurtbewoner die met graafwerken bezig was geweest in zijn eigen tuin komen aandraven bij de politie met een handgranaat in zijn handen. De politie nam het object aan, legde het meteen aan de achterkant van het gebouw buiten en verwittigde de ontmijningsdienst DOVO. Die kwamen het springtuig even later ophalen. Maar blijkbaar zorgde een vergetelheid in de loop van de vroege avond voor wat opschudding. Achter het politiekantoor loopt ook een paadje dat door wandelaars en fietsers wordt gebruikt. Een buurtbewoner had het kegeltje en briefje zien staan en stelde zich toch vragen bij de veiligheid. “De politie had de granaat inderdaad buiten gelegd, maar is altijd in de buurt gebleven”, zegt burgemeester Frank Wilrycx.  “DOVO is het effectief komen ophalen. Blijkbaar zijn ze wel inderdaad het kegeltje vergeten weg te halen. En nog even een tip voor wie er nog eens een springtuig vindt: best laten liggen en de politie en brandweer laten komen. Dat is net iets veiliger.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.