Moved to Help levert 60.000 euro op voor goede doelen

De loopwedstrijd aan de Kolonie trok 2.000 sportievelingen.
Foto Ton Wiggenraad De loopwedstrijd aan de Kolonie trok 2.000 sportievelingen.
Ruim 2.000 mensen trokken zondag naar de Kolonie in Merksplas om er zich van hun sportiefste kant te laten zien of om er gewoon een gezellig hapje te eten bij een van de foodtrucks. Rotary Turnhout organiseerde er de achtste editie van Moved To Help.

De bezoekers konden wandelen, fietsen of lopen ofwel de G-voetballers - onder leiding van ex-profvoetballer Piet den Boer - naar de overwinning schreeuwen. Het evenement bracht meer dan 60.000 euro op voor verschillende goede doelen. "Voor het eerst organiseerden we ook een Team Challenge, waarbij je per ploeg van maximaal zeven mensen moest inschrijven", klinkt het bij Luc Van Hout van de organisatie. "Er hebben zo'n dertig ploegen mee gedaan. Er waren verschillende proeven waaronder het voorttrekken van een Mercedes of lopen in een tunnel (luchtkasteel) waarbij je aan een rekker hangt."


Het evenement bracht in totaal meer dan 60.000 euro op. Ongeveer 150 bedrijven deden een schenking. Het geld zal verdeeld worden onder verschillende goede doelen. Dit jaar is gekozen voor projecten rond kansarmoede in het Turnhoutse, Vleugels van Hoop in Rwanda, de scholengroep VIBO en TOinC (Turnhout Opleiding in Creativiteit). (VTT)