Exclusief voor abonnees

Fietser die vrachtwagen niet wilde doorlaten in viraal filmpje is zelf trucker: “Denk maar niet dat hij hier spijt van heeft”

.
rv .
Het internet smult al twee dagen van een filmpje waarin een fietser op een smalle weg in Merksplas van geen wijken wil weten voor een vrachtwagen. Door zijn arrogante houding én het feit dat hij de vrachtwagenchauffeur uiteindelijk ook nog twee klappen geeft, is de fietser kop van jut. “Hij is bovendien zélf vrachtwagenchauffeur,” zeggen kennissen. “Maar denk maar niet dat hij hier spijt van heeft.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis114 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marjan Van Puyenbroeck

  Weinig reactie van de fietsersbond.... Nu zien ze zelf eens met eigen ogen wat hun gepreek over rechten, rechten, rechten teweeg brengt. Bij mij is dat normaal gezien op max. 5 minuten opgelost, ik leg de krant open op mijn stuur en dan stomen ze eens, maar lang duurt het dan niet meer. Verkeer is anticiperen!!! Er zijn regels en er zijn wetten, maar als je weigert elkaar te begrijpen...

 • Vercammen Koen

  @Babelious Cin : de vrachtwagenchauffeur kon maar al te goed op voorhand inschatten dat die in zulke kleine baantjes ooit opzij moest rijden en met kleiner vervoer gereden hebben. Wat zou die gedaan hebben als er een tractor afkwam, dan zal die wel ergens anders opzij gereden hebben zeker?

 • Babelious Cin

  @Jan Sierens, als de truck verkeerstechnisch had moeten staan, dan konden we hem nu takelen want lag hij in de gracht. Wat die fietser doet is pure verkeersagressie en daar mag hij wel voor berecht worden. Als we allemaal zo gaan beginnen doen zal het er schoon beginnen uitzien...

 • Danny Goeminne

  Chapeau voor die trucker! Die stopte zelfs om de fietser door te laten op een veilige manier.Respect moet ook van fietsers komen. Deze hier zou een cursus mogen volgen: hoe gedraag ik mij in t verkeer.

 • Jan Sierens

  @Jean Timmermans, dat de fietsers weinig begrip toont, daar ben ik mee akkoord. Maar als verkeer in twee richtingen is toegelaten, dan staat de vrachtwagen over de helft. Verkeerstechnisch hindert de vrachtwagen de fietser dus en niet omgekeerd.