Deel van gevangenis in Merksplas geëvacueerd nadat gedetineerde zijn cel in brand steekt

De gevangenis van Merksplas werd gedeeltelijk geëvacueerd nadat een gedetineerde zijn cel in brand had gestoken.
BELGAIMAGE De gevangenis van Merksplas werd gedeeltelijk geëvacueerd nadat een gedetineerde zijn cel in brand had gestoken.
In de gevangenis van Merksplas heeft deze namiddag een kleine brand gewoed nadat een gedetineerde zijn cel in brand had gestoken. Een deel van de getroffen afdeling werd geëvacueerd, maar er vielen geen slachtoffers. Dat meldt het Gevangeniswezen. 

Eenmaal het personeel doorhad dat er sprake was van een brand, werd de gedetineerde uit zijn cel verwijderd. Daarop kon het personeel de brand zelf blussen. De brandweer is toch nog ter plaatse gekomen, gezien de enorme rookontwikkeling. 

De gedetineerde die de brand veroorzaakte en drie personeelsleden zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht omdat zij een grote hoeveelheid rook inademden. Zij mogen vanavond vermoedelijk het ziekenhuis verlaten. 

Een dertigtal gedetineerden van de getroffen afdeling werden geëvacueerd, maar er vielen verder geen gewonden. Na een uurtje was de situatie onder controle en is iedereen terug naar zijn cel kunnen gaan.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • leen hanssens

  Verbied het roken in de gevangenissen.

 • Robin Verheyden

  Als ik zie - en ik kan het weten - hoe optimaal de gevangenissen in ons land zijn tegenover heel wat andere landen, dan is het wraakroepend hoe degenen die daar belanden doordat ze geen respect hebben voor de maatschappij daar ook nog eens overr klagen alsof ze slecht worden behandeld.

 • Lieven Cleymans

  Gaat die brave man nu veroordeeld worden voor brandstichting in een bewoording huis ? Of was hij verward en gaan we ook dit seponeren

 • Patrick huwel

  In het vervolg in zijn cel laten, die kerel heeft geen respect voor hetgeen hij krijgt van de staat.

 • Ludo Hermans

  Krijgen de 3 personeelsleden, ook zo'n goede verzorging in het ziekenhuis als de dader?