Cursisten 'Mee met de pc' krijgen computer

Staf, Leo, Maike, Karin, Jeanine en lesgeefster Sofie van 'Mee met de pc'.
Foto WTW Staf, Leo, Maike, Karin, Jeanine en lesgeefster Sofie van 'Mee met de pc'.
Elf cursisten uit Merksplas zijn gisteren gestart met het 'Mee met de pc'-project. De deelnemers leren over computer en internet én ze krijgen na de 17-delige lessenreeks de pc mee naar huis.

Computerlessen of cursussen voor bepaalde softwarepakketten kan je overal volgen. Maar aan het einde van de cursus een pc mee naar huis krijgen, dat is nieuw. In Merksplas schreven elf cursisten zich via het sociaal huis in voor de cursus. "De computers hebben we via het ACV gekregen, het gaat om afgedankte modellen die nagekeken werden door Van Roey Computers", vertelt Werner Schoenmaekers van Basiseducatie Kempen. "Vervolgens hebben we via het projectenfonds van PWA-Merksplas voor elke computer een nieuw scherm, toetsenbord en muis kunnen aankopen. Daardoor beschikken deze mensen binnenkort over een basismodel."


De cursus is alleen voor mensen die thuis niet beschikken over een computer en internetverbinding. Het project wil de digitale kloof dichten door iedereen een kans te geven op een pc te werken. "Voorlopig is dit een proefproject, na evaluatie zit er mogelijk opvolging in", aldus Schoenmaekers. (DVGT)