Zestiger met voorliefde voor SM en bondage misbruikt piepjonge meisjes: 12 jaar cel geëist

Het justitiepaleis van Antwerpen.
belga Het justitiepaleis van Antwerpen.
Een 69-jarige man uit Merksem is voor de Antwerpse rechtbank verschenen voor het verregaande seksueel misbruik van zijn kleindochter van 4 en twee meisjes van 4 en 10 jaar. De zestiger vergreep zich ook jarenlang aan zijn dochter, maar die feiten zijn intussen verjaard. Het parket vorderde 12 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor 15 jaar.

Het onderzoek was begin dit jaar van start gegaan, nadat de moeder van de meisjes van 4 en 10 jaar een klacht had ingediend. Haar jongste dochter had verteld dat de beklaagde haar in haar broek betast had. Uit de verklaringen van het slachtoffertje bleek dat er ook sprake was van verkrachting. Het misbruik was begonnen toen het meisje nog geen 2 jaar oud was. Ook haar oudere zus vertelde over ongewenste aanrakingen en over een poging tot verkrachting. Zij was 7 jaar toen het begon.

De moeder van de meisjes is bevriend met de dochter van de beklaagde en ging haar soms helpen in haar handelszaak. De zestiger paste intussen op haar dochters en op zijn kleindochter van 4 jaar. Ook zij werd al op zeer jonge leeftijd door de beklaagde aangerand.

Filmpjes nabootsen

Het misbruik op de drie slachtoffers was verregaand. De beklaagde heeft een voorliefde voor SM en bondage en gebruikte de kinderen om foto’s en filmpjes die hij op internet gevonden had, na te bootsen. Hij maakte daarbij ook zelf foto’s van de meisjes.

De beklaagde gaf toe dat hij een pedofiel was. Hij erkende dat hij kinderporno vervaardigd had en dat hij de meisjes van 4 en 10 jaar had aangerand. De verkrachting of poging daartoe ontkende hij, net als het aanranden van zijn kleindochter. Hij bekende spontaan dat hij zijn dochter jarenlang seksueel misbruikt had. De vrouw stortte in toen ze dat vernam, want ze had alle herinneringen daaraan verdrongen.

“De feiten zijn walgelijk. Deze man wist veertig jaar onder de radar van justitie te blijven en kon al die tijd ongestoord zijn lusten botvieren op zijn slachtoffers. Aan hun geloofwaardigheid kan niet getwijfeld worden. Zijn ontkenning, zelfbeklag en vergoelijken van de feiten zijn stuitend”, stelde de procureur.

Vonnis op 29 november. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lut vanhyfte

    'k Smeek álle mensen die geen ónmens willen uithangen om alsjeblieft x óneindig nooit meer zo af te geven op slachtoffers van seksueel misbruik die pas na jaren aangifte doen! U kon het nu zwart op wit lezen, de pederast z'n dochter stortte volledig in elkaar nadat men voorlas hoe hij spontaan bekende... Verdringing is een extreme vorm van zelfbescherming, schuld & schaamte maken óók écht dat men er jarenlang niets over zegt!

  • Mia Verhulst

    Ik begrijp niet dat die moeder haar dochtertjes achterliet bij de man (sorry, monster) die haar nota bene zeg misbruikt heeft!!!

  • Sophie DeWolf

    Hoe kan de dochter van de beklaagde de jonge dochters van haar vriendin bij haar vader achterlaten, wetende wat hij haar zelf heeft aangedaan? In ieder geval veel sterkte aan de slachtoffers. Die man hoort de gevangenis in te gaan voor een lange tijd!