Sporthal Rode Loop 2 op maat van G-sporters

Met de opening van een tweede sporthal op het sportcentrum De Rode Loop in Merksem zullen vooral de mindervalide sportbeoefenaars in hun nopjes zijn. De vloer is ideaal voor rolstoelsporten. Verder zijn ook de kleedkamers groter, zijn de toiletten aangepast en hangen de kapstokken lager.

Sportschepen Ludo Van Campenhout (N-VA) beklemtoonde vrijdag dat deze nieuwe, duurzame sporthal op maat van G-sport is gebouwd. Wat niet belet dat ook de valide sporter er zijn gading vindt. De vloer is zo gegoten dat disciplines als rollerhockey of rollerderby (vooral beoefend door vrouwen, een soort 'contact'-rolschaatsen) er in perfecte omstandigheden kunnen doorgaan. Dat er nu twee sporthallen tegen elkaar staan, heeft diverse voordelen. Zo kun je kleedkamers en sanitair voor beide clusteren. Het aantal parkeerplaatsen voor mensen met een handicap is uitgebreid.


We zijn 2018 en dus is ook op duurzaamheid ingezet. De buitengevel is bekleed met Thermowood, een houtsoort vrij van chemicaliën. Bovenop de kleedkamers komt een groendak, de toiletten worden gespoeld met gerecupereerd regenwater. Alle verlichting gebeurt met led. Op het dak liggen zonnepanelen. Zonneboilers verwarmen het sanitair water.


In het gebouw zijn luchtkwaliteit en temperatuur in elke ruimte gelijk. Je voelt ook geen luchtbeweging, wat een pak comfortabeler is. Bijenkorven en een insectenhotel dienen de biodiversiteit.


Deze legislatuur trok de stad zo'n 85 miljoen euro uit voor nieuwe sportinfrastructuur.


(PHT)