Slechts twee op 184 bestuurders blazen positief

PZ Antwerpen

Het verkeerondersteuningsteam van de regio Noord van de lokale politie trok dinsdag van de ene kant van de regio naar het andere uiterste. Ze controleerden aan de Borrewaterstraat in Merksem en daarna aan de Steenovenstraat in Berendrecht. Tijdens het eerste deel van de actie werden veertig auto’s uit het verkeer gehaald. Elke bestuurder moest een alcoholtest afleggen maar geen enkele van de bestuurders reed onder invloed. Twee bestuurder liepen wel tegen de lamp toen de politie zag dat ze geen veiligheidsgordel droegen. Vier bestuurders gebruikten hun gsm tijdens het rijden en kregen daar een proces-verbaal voor. Verder zijn nog drie pv’s opgemaakt in verband met de keuring van een voertuig, rijden zonder rijbewijs en identiteitskaart en voor het overschrijden van de volle witte lijn. Eén bromfiets werd ingehouden nadat het op de rollen werd gezet. Aangezien het een klasse A betrof, zou die maar 25 km/u mogen halen. In de praktijk werd 36 km/u gehaald. 

In Berendrecht werden 144 bestuurders gecontroleerd. Hier had één bestuurder te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Een andere bestuurder zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken worden omdat hij onder invloed van drugs reed. Vier andere pv’s werden opgemaakt omdat bestuurders niet in orde waren met de keuring, aan het gsm’en waren of een voertuig inhaalden waar dat niet mocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.