Slager Leys koopt eigen zaak terug

ZELFS ORIGINELE PERSONEEL KEERT TERUG NA ZES JAAR AFWEZIGHEID

Werknemer Luc Van Geertsom en slager Bert Leys, met op de voorgrond de neef van Bert, Olivier Gadisseur (25) , die het voortouw zal nemen.
Foto Laenen Werknemer Luc Van Geertsom en slager Bert Leys, met op de voorgrond de neef van Bert, Olivier Gadisseur (25) , die het voortouw zal nemen.
Merksem kan opgelucht ademhalen, slagerij Leys is terug van weg geweest. Nadat Bert Leys in 2008 zijn zaak verkocht, ging het stilaan bergaf met de buurtslager. Nu nemen Bert en zijn neef Olivier de zaak terug in handen. "Had ik het op voorhand geweten, ik had de zaak niet verkocht."

Sind juli staat het pand van slagerij Leys terug leeg. Het gerucht dat de oorspronkelijke slager weer terug zou komen,kon in het district op veel bijval rekenen. Bert bevestigt nu zelf het gerucht. "Ja, we zijn terug en we willen terug naar de glorie van weleer. De prijs-kwaliteit maar ook de persoonlijke service zal terug komen. Mijn neef, Olivier, zal de zaak runnen en ik zal nu een meer ondersteunende rol aannemen in de zaak." De zaak staat er al sinds 1994 en werd door Bert zelf gestart. "Het is raar om hier terug te zijn, ik weet zelfs alle knopjes nog staan. Het geeft een goed gevoel om terug in handen te hebben wat ik heb opgebouwd," vertelt Bert in de nu nog lege winkel.


"Ik kom niet uit een slagersfamilie en in 2008 kreeg ik dan een aanbod dat ik niet kon weerstaan. Mijn vader is eigenlijk op jonge leeftijd gestorven en toen ik dat aanbod kreeg, dacht ik : er is nog iets anders dan werken in het leven. Toch deed het pijn om de zaak uit handen te geven. Zeker toen ik zag dat de slagerij na mijn vertrek slechter en slechter draaide. Ik kwam hier uiteindelijk zelf niet meer, dat deed te veel pijn. Had ik geweten dat het zo zou lopen, dan had ik het nooit verkocht." Het originele personeel bleef nog een tijdje aan maar vertrok uiteindelijk ook druppelsgewijs de zaak. "We waren een heel hecht team, maar toen de nieuwe eigenaar vanalles wilde veranderen, wat niet werkte, zijn we eigenlijk allemaal stilaan vertrokken," vertelt Luc Van Geertsom, die meer dan 15 jaar in de slagerij werkte en ook nu weer een handje zal toesteken.

Ook personeel terug

Toen neef Olivier Gadisseur (25) dan zag dat het pand leeg stond, heeft de familie niet lang getwijfeld. "Ik ben eens met mijn nonkel aan tafel gaan zitten om te horen of hij het zou zien zitten om met mij de sprong te wagen en dat wilde hij wel. Samen met mijn vriendin, Sofie Rutten, ga ik hier hard werken om de zaak weer de glorie van weleer te geven. Ik ben nog jong en ambitieus, ik kan nog veel van Bert leren. Net zoals mijn nonkel wil ik nadruk leggen op de persoonlijk service en kwaliteit." Zelfs een groot deel van het originele personeel komt terug. "Het is ongelofelijk maar die mensen zijn overal beland en toch komen zij nu weer terug in onze slagerij werken, dat vind ik ongelofelijk en zo'n enorme steun in de rug."

Facelift

De slagerij krijgt voor de opening nog een kleine facelift. "Voortaan zal het slager Gadisseur heten en ook de buitengevel zullen we veranderen. De grote veranderingen binnenin zullen pas binnen een vijftal jaar plaatsvinden. Dan wil ik echt helemaal retro gaan," zegt Olivier. Op 21 maart heropent Slagerij Gadisseur met een openingsfeest en met de originele folder uit 1993.