Schepen geeft leerlingen praktijkles over dode hoek

Schepen van Onderwijs, Claude Marinower was even chauffeur tijdens de praktijkles 'Dode Hoek', waar de leerlingen enthousiast aan deelnamen.
Foto Truyts Schepen van Onderwijs, Claude Marinower was even chauffeur tijdens de praktijkles 'Dode Hoek', waar de leerlingen enthousiast aan deelnamen.
Waar moet je als fietser of voetganger staan, zodat de chauffeur van een bus of een vrachtwagen je ziet? Dat was gisteren dé vraag tijdens de praktijkles 'Dode Hoek' voor 160 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en het eerste jaar secundair van het GO! Melgesdreef in Merksem.

Elk jaar sterven in ons land vijf tot tien kinderen en volwassenen door een dodehoekongeval. De komende maanden trekken de stad en De Lijn daarom langs heel wat Antwerpse scholen, om leerlingen op de gevaren van de dode hoek te wijzen.


"Kinderen worden in onze stad geconfronteerd met het drukke verkeer van auto's, trams, vrachtwagens en bussen", zegt onderwijsschepen Claude Marinower, die voor de gelegenheid chauffeur mocht spelen. "Het is van levensbelang om de verkeerssituatie correct in te schatten. Een praktijkles op de speelplaats is dan ook veel krachtiger dan de theorielessen in de klas."

Enthousiast

Met een opstelling van kegels naast de door De Lijn geleverde 'Trammelant'-bus werd de zichtlijn van de chauffeur aangeduid. De meeste leerlingen waren enthousiast over de les. "We hebben veel geleerd en gaan proberen om niet meer op de verkeerde plaats te staan", klonk het.


In totaal heeft de stad nog 22 volledige praktijkdagen uitgetrokken. (PHT)