Robots programmeren met LEGO: Het Laerhof heeft als eerste basisschool in Antwerpen LEGO Studio

Lego Studio
Laenen Lego Studio
Robots programmeren, bruggen bouwen of nadenken welk systeem een overstroming kan voorkomen. Dat zijn maar enkele uitdagingen die LEGO Education in petto heeft met de kinderen van basisschool Het Laerhof. Als eerste basisschool in Antwerpen heeft ze een LEGO Studio. Doel is de kinderen warm maken voor wetenschap en techniek.

GO! Basisschool Het Laerhof in Merksem heeft als eerste basisschool in Antwerpen het LEGO Education Certificaat ontvangen. Dat betekent dat de school haar leerlingen nu met behulp van LEGO-pakketten op speelse wijze kan leren kennismaken met wetenschap en techniek. “Maar het is nog veel meer dan dat. De kinderen leren probleemoplossend denken, samenwerken en kritisch nadenken”, vertelt Jeroen Cuypers van LEGO Education. “De kinderen worden uitgedaagd zelf aan de slag te gaan in plaats dat een leerkracht hen vertelt wat ze moeten doen. Uit onderzoek is gebleken dat ze zo veel sneller leren.” 

Elke school kan een LEGO-certificaat aanvragen maar er zijn een aantal regels waar je aan moet voldoen. “Zo moeten de leerkrachten een opleiding volgen bij PXL Hogeschool in Hasselt. Ze leren er hoe ze met onze LEGO-dozen aan de slag moeten gaan. Daarnaast moet de school haar LEGO-studio ook openstellen voor andere scholen en mag er enkel gewerkt worden met de speciale LEGO Education dozen”, zegt Jeroen. 

Schepen voor Onderwijs Jinnih Beels juicht dit initiatief toe. “De vraag om technisch opgeleide mensen is erg groot bij onze bedrijven. Dankzij de LEGO Studio worden kinderen van jongs af aan met wetenschap en techniek in contact gebracht. Ze leren vandaag competenties die ze morgen nodig zullen hebben.”

Lego Studio
Laenen Lego Studio
Ook schepen Jinnih Beels bouwde mee
Laenen Ook schepen Jinnih Beels bouwde meeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.