Meisje (13) ontsnapt aan ontvoerders

KOPPEL PROBEERT TIENER IN AUTO TE SLEUREN NA SCHOOLTIJD

Grootvader Patrick Verdeyen praat met de moeder van Noemi over de ontvoering.
Foto atv Grootvader Patrick Verdeyen praat met de moeder van Noemi over de ontvoering.
Een meisje van 13 is aan een ontvoering ontsnapt in Merksem. Toen Noemi na school naar huis wandelde, probeerde een koppel haar in een auto te trekken in een zijstraat van de Bredabaan, maar het meisje kon ontkomen. Het parket van Antwerpen onderzoekt de ontvoeringspoging en spoort het koppel op.

Noemi logeert deze week bij haar vader in West-Vlaanderen om te bekomen van de feiten die donderdag gebeurd zijn. De politie heeft ook al psychologische bijstand geregeld voor het meisje. "We zijn er echt niet goed van", vertelt grootvader Patrick Verdeyen. Donderdag stapte het tienermeisje rond 15.30 uur, net na schooltijd, op de Bredabaan van de tram.

Gevolgd

"Ze wandelt dan naar ons huis", zegt grootvader Patrick die enkele straten verderop woont. "Ze had al het gevoel dat ze gevolgd werd. Op de Bredabaan kwam er een donkere auto naast haar rijden. De bestuurder vroeg iets in gebroken Nederlands. Ze negeerde dat, wandelde sneller door en nam de Barnkrachtstraat. Daar heeft die man zijn auto geparkeerd en is hij uitgestapt. Hij begon aan haar rugzak te trekken. Mijn kleindochter heeft zich hard verweerd en is beginnen roepen en krijsen. Daarbij is ze gevallen."


Er is ook sprake van een vrouwelijke passagier die op een bepaald moment het achterste autoportier open heeft gedaan. "Gelukkig heeft mijn kleindochter zich toch kunnen losrukken en is ze tot bij ons geraakt. De auto is dan weggereden."


"Dat is haar geluk geweest", vindt moeder Zina. "Ze heeft om hulp geroepen en heeft de kracht gehad om haar boekentas weg te duwen. Ze is dan wel gevallen, maar zo kon mijn dochter wel naar huis lopen." De moeder en de grootouders hebben meteen de politie gealarmeerd.

Camerabeelden

Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek is geopend. Er wordt ook gekeken of er in de buurt beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's, die nuttig kunnen zijn voor de speurtocht naar de verdachten.


"Intussen hebben we van de politie niets meer gehoord", geeft de opa van Noemi nog mee. "Niemand heeft het zien gebeuren. Mijn kleindochter heeft wel een beschrijving gegeven, maar dat is wat moeilijk voor zo'n jong meisje. Ze heeft bijvoorbeeld het type van wagen ook niet kunnen herkennen. We hopen dat de politie dat koppel toch kan opsporen."