Maar zes van veertien gecontroleerde handelszaken in orde

PZ Antwerpen

Het politiewijkteam Merksem en Luchtbal van de regio Noord heeft zaterdag veertien handelszaken gecontroleerd. De meeste zaken waren gelegen aan de Bredabaan. Verder werden nog zaken gecontroleerd aan de Frans de l’Arbrelaan en de Heirmanstraat. Voor deze actie werd samengewerkt met de arbeidsinspectie. Er werden vijf processen-verbaal opgesteld omdat er geen duidelijke vermelding van ‘nachtwinkel’ werd aangegeven, de prijsaanduiding op de producten ontbrak, het sluitingsuur niet aangegeven werd, er geen inkijk mogelijk was, een gebrekkige hygiëne of onregelmatigheden in het ontvangstenboek. Bij zes handelszaken werden onregelmatigheden vastgesteld waarvoor de nodige vaststellingen gedaan werden. In twee andere gevallen was verder onderzoek nodig. Van de veertien gecontroleerde zaken waren dus maar zes uitbaters helemaal in orde.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Henri Jordens

    Door jarenlange heraanleg zijn vele mooie winkels moeten stoppen doordat ze onberijkbaar waren. Parkeren in de omgeving was onmogelijk geworden. De verloedering was begonnen. Zelfs grote handelszaken verdwenen. Wat wil je, illegale gokkantoren, buitenlandse telefoonwinkels waar louche handel werd gedreven en noem maar op. Leegstand van vele winkelpanden was de doodsteek.