Fietsster belandt onder truck maar komt weg met slechts paar schrammen

Het ongeval deed zich voor aan de Bredabaan in Merksem.
Marc De Roeck Het ongeval deed zich voor aan de Bredabaan in Merksem.
Er heeft zich dinsdagmiddag een ongeval voorgedaan op het kruispunt van de Bredabaan met de Deurnsebaan in Merksem. Een fietsster kwam tussen de twee voorwielen van een truck terecht maar raakte uiteindelijk slechts lichtgewond.

De truck wilde van op de Bredabaan de Deurnsebaan inslaan op hetzelfde moment dat de fietsster de Bredabaan overstak. Mogelijk gaat het om een dodehoekongeval en hebben ze elkaar niet gezien.

“De fietser kwam om een nog onbekende reden ten val", zegt Willem Migom van de politie. “Verloor ze haar evenwicht of werd ze toch licht geraakt door de truck? Dat zal duidelijk worden na verhoor van alle partijen. Gelukkig kwam ze tussen de twee voorwielen van de vrachtwagen terecht, en niet eronder. Daardoor raakte ze slechts lichtgewond. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.”

Terwijl de hulpdiensten hun werk deden, werd de weg versperd door de politie. Dat bracht veel verkeershinder met zich mee, ook voor de trams van vervoersmaatschappij De Lijn. De Bredabaan is intussen terug vrijgegeven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.