Feestelijke start Jeugdboekenmaand in bibliotheken

Marc Gysens
De Jeugdboekenmaand viert van 1 tot 31 maart de vriendschap. De Antwerpse bibliotheken trappen de maand vol leesplezier af op zaterdag 2 maart in Bibliotheek Park in Merksem. 

Dit jaar dagen de bibliotheken samen met Ketnet-vlogger Junes de Antwerpse jeugd uit om samen vijftienduizend boeken te lezen tegen het einde van de Jeugdboekenmaand. Voor elk gelezen boek kunnen de kinderen een boekenvriendje maken en zo samen een slinger maken. Als ze samen vijftienduizend boekenvriendjes maken, winnen ze een gezamenlijke dansles van Junes op woensdag 3 april op het De Coninckplein. 

Het openingsfeest in Merksem start om 13.30 uur met een officieel moment met schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud, die de Jeugdboekenmaand inluidt. Vanaf 13.40 uur kunnen aanwezigen de expo van illustratrice Laura Vargas Villaveces bezoeken. Vanaf 14 uur kunnen ze genieten van het akoestische optreden van Reginald & De BosBeesten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.