Campus.KVO toch niet naar TRN-gebouwen

Juf Tineke, meester Rimbert, juf Tine, Daniëlla Verhoeven en projectleider Bert Meysmans in een nieuw klasje.
Foto Laenen Juf Tineke, meester Rimbert, juf Tine, Daniëlla Verhoeven en projectleider Bert Meysmans in een nieuw klasje.
De nieuwe school Campus.KVO in Merksem zou vanaf 1 september naar de oude TRN-gebouwen verhuizen, maar die plannen worden uitgesteld. De site, waar nu nog gewerkt wordt, is namelijk te gevaarlijk voor kinderen.

De kinderen zouden tijdelijk opgevangen worden in containerklasjes gedurende de werken, maar daar ziet de school nu vanaf. "We hebben toch maar besloten om ze onder te brengen in de huidige Sint-Ludgardisschool in Merksem. Het is een grote uitdaging geweest, want alle schoolgebouwen zijn te klein en we zitten met steeds meer leerlingen", vertelt projectleider Bert Meysmans. De samenwerking tussen Sint-Ludgardis en het Sint-Michielscollege uit Schoten zorgt er wel voor dat er binnenkort ongeveer één hectare school bij komt. "Midden september, uiterlijk begin oktober gaan de eerste werken van start. En in september 2015 ontvangen we er de eerste klasjes. Tegen 2019 is de school compleet." (NBA)