Automobilist rijdt door rood licht voor ogen van politie

PZ Antwerpen
Het verkeersondersteuningsteam van de regio Nood van de lokale politie controleerde de voorbije week op de Deurnsebaan in Merksem ter hoogte van de Glasstraat.

Daar zorgen bestuurders die ondanks een geldend verbod linksaf slaan richting Glasstraat voor gevaarlijke situaties. Ze blokkeren achterliggers, brengen fietsers in gevaar en zorgen voor frustraties bij andere weggebruikers. Door in uniform aanwezig te zijn probeert de politie preventief op te treden. Desondanks maakten tijdens drie controlemomenten van telkens één uur 53 bestuurders een overtreding. Eén bestuurder reed zelfs door het rood voor de neus van de politie. Alle overtreders kregen de rekening gepresenteerd.

Het wijkteam van het Kiel controleerde dan weer op boorddocumenten op de Vogelzanglaan en aan de Abdijstraat. Verschillende bestuurders hadden de nodige documenten niet bij zich in het voertuig, maar bleken achteraf wel in orde. Twee bestuurders reden rond zonder dat ze over een geldig rijbewijs beschikten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Van Cleempoel

    Eindelijk gebeurt er iets .Nu nog reageren al ze met combi rondrijden en niet alleen met aktie alleen.2 weken geleden stond er ook ene de boel te blokkeren,politie combi kwam van deurnebaan richting brug en reed gewoon verder .Of rijden achter auto met aanhanger waar geen verlichting op staat, die laten ze gewoon verder rijden. En op die aanhanger staat nu nog altijd geen verlichting op. Dat is het verschil bij de politie kijken naar je nummerplaat sommige personen durven ze niet laten stoppen.