Auto wijkt uit na ongeval en rijdt droogkuis binnen

Na een uitwijkmanoeuvre reed de Volkswagen een droogkuis binnen.
Marc De Roeck Na een uitwijkmanoeuvre reed de Volkswagen een droogkuis binnen.
Door een uitwijkmanoeuvre is een Volkswagen kort voor de middag binnengereden in een droogkuis op het kruispunt van de Laarsebaan met de Maantjessteenweg in Merksem (Antwerpen). De chauffeur moest uitwijken voor een andere wagen. Twee personen zijn lichtgewond: een voetganger en de bediende van de droogkuis. 

Politiewoordvoerder Willem Migom geeft aan dat de de 26-jarige chauffeur uitweek nadat hij eerst een andere afslaande auto had geraakt. De chauffeur duwde vermoedelijk op een verkeerde pedaal, waardoor de auto plots vooruitschoot en de vitrine van droogkuis aan diggelen reed. De chauffeur bleef zelf ongedeerd. 

Willem Migom: “Een Volkswagen reed rechtdoor op de Maantjessteenweg. Vlak voor hem kwam een auto uit de andere richting die links afsloeg naar de Laarsebaan. De Volkswagen probeerde die wagen te ontwijken, maar raakte hem toch in de flank en schoot dan weg richting de droogkuis.” 

Toonbank 2 meter achteruit

Zaakvoerder Vincent Huijbrechts van de droogkuis zegt dat er eerst een ongeval is gebeurd op het kruispunt.

“De Volkswagen heeft de toonbank zo’n twee meter achteruit geduwd. De winkelbediende is achterover geslagen. Zij is gelukkig maar lichtgewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis. Er waren geen klanten in de zaak. Anders was het veel erger geweest want zij staan vlak achter het uitstalraam. 

Na een eerste controle zou er geen structurele schade aan het gebouw zijn.  Na het puinruimen moet alleen het uitstalraam worden hersteld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.