"17u, Boem" op toiletmuur Jan Palfijnziekenhuis blijkt flauwe grap te zijn

Het opschrift "17u, BOEM" in de toiletten van het Jan Palfijnziekenhuis was een flauwe grap. De boodschap zorgde zaterdagmiddag voor een bomalarm. Na een doorzoeking met een explosievenhond werd het alarm afgeblazen. Op basis van camerabeelden probeert de politie de grappenmaker op te sporen.

Rond 15.30 uur is het alarm afgekondigd nadat iemand de dreigboodschap in het toilet op de gelijkvloerse verdieping had opgemerkt. De inkomhal en de gelijkvloerse verdieping werden, op de spoedafdeling na, ontruimd. Bezoekers mochten het ziekenhuis niet meer binnen. Met de evacuatie van de rest van het ziekenhuis werd gewacht op de resultaten van de sweeping. "Uit eerdere evacuaties van ziekenhuizen is gebleken dat die soms kwalijke gevolgen kan hebben voor zwaar zieke patiënten", verduidelijkt Renée Willems, woordvoerster van ZNA.


Naast de boodschap in de toiletten had de politie meldingen binnengekregen over een achtergelaten handtas op de zesde verdieping (afdeling geriatrie) en over een brandlucht aan de liftschacht.


"Die twee meldingen bleken niets te zijn. De handtas was gewoon iemand vergeten en de brandlucht kwam van werken achter het gebouw", zei Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie.


De dreigboodschap bleek een slechte grap. Toch heeft een explosievenhond het gebouw doorzocht. Dat leverde niets verdacht op. "De politie heeft camerabeelden opgevraagd om uit te zoeken wie de boodschap achterliet", vervolgt Renée Willems. Rond 17 uur ging het ziekenhuis weer open voor bezoekers. (PLA)