Exclusief voor abonnees

Zomerreeks: wat doet die winkel daar? Chocoladewinkel Marioca aan verkeerswisselaar: "Tja, wij waren hier wel eerst hé"

Anne Coppieters aan haar zoete zaak, naast de verkeerswisselaar in Merelbeke.
Nimmegeers Anne Coppieters aan haar zoete zaak, naast de verkeerswisselaar in Merelbeke.
De meeste winkels vinden we in winkelstraten of winkelcentra, maar sommige ondernemers kiezen bewust of toevallig voor een unieke en op het eerste gezicht bijzondere locatie voor hun zaak. Dat is ook het geval voor de chocoladewinkel Marioca van Anne Coppieters aan de verkeerswisselaar in Merelbeke, vlak naast de afrit van de R4 en op een boogscheut van de E40 en de E17. "Maar ik was hier wel eerst", glimlacht ze.

Er is een aardappelverpakkingsbedrijf, een tankstation, een carpoolparking en ... een chocoladewinkel. De verkeerswisselaar in Merelbeke is niet alleen een drukke verkeersader, het is ook de locatie waar Anne Coppieters haar droom heeft waargemaakt. Op de moderne nieuwbouw vlak naast de afrit van de R4 prijkt in grote letters de naam 'Marioca', een verwijzing naar marsepein, het Italiaanse 'io' dat 'ik' betekent en de initialen van Anne Coppieters. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.