Vier coronabesmettingen in revalidatieziekenhuis Lemberge en één bewoner van assistentiewoning Merelbeke positief

Het revalidatiecentrum Lemberge.
RV Het revalidatiecentrum Lemberge.
Vier patiënten van de afdeling SP5 van het revalidatieziekenhuis in Lemberge testten positief op Covid-19. Ook een bewoner van een assistentiewoning in Merelbeke is besmet en naar het ziekenhuis gebracht. Het zijn de eerste besmettingen binnen de vijf faciliteiten van de Zorgband Leie & Schelde.

Het revalidatieziekenhuis van Lemberge wordt samen met Maria Middelares uitgebaat. Vier patiënten vertoonden klachten, waaronder koorts. Deze patiënten werden getest en die bleken positief. “De betrokken patiënten werden intussen geïsoleerd en ondergebracht in een afgesloten gedeelte van het revalidatieziekenhuis, om verdere besmetting te vermijden”, klinkt het.

Ook een bewoner van een assistentieflat van Residentie Molenhoek op de campus Merelbeke testte positief op corona. De betrokkene werd gehospitaliseerd en er worden verscherpte maatregelen toegepast binnen het gebouw. Bewoners moeten contact met elkaar en met derden vermijden, ook buiten hun appartement. De diensten zullen hier ook op toezien.