Twee zwaargewonden bij frontale botsing in Merelbeke: ook gewonde hond afgevoerd

Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot
Didier Verbaere Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot
Op de Salisburylaan in Merelbeke botsten maandagavond twee wagens omstreeks 23 uur frontaal op elkaar aan de voet van de brug over de E40. De bestuurders van de wagens werden met ernstige verwondingen overgebracht naar het UZ. Ook een Chihuahua hondje in één van de wagens raakte gewond en werd overgebracht naar de vlakbij gelegen campus diergeneeskunde. 
Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot
Didier Verbaere Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. Een dame met een kleine Peugeot 206 botste frontaal op een bestuurder van een KIA Carens. Beide wagens gingen aan het tollen en stonden dwars over de rijweg die bezaaid lag met brokstukken. Beide bestuurders waren bij bewustzijn toen de hulpdiensten arriveerden maar klaagden over hevige pijn. Ze werden naar het UZ van Gent overgebracht. 

De dame had ook een kleine Chihuahua in haar wagen. Ook de hond raakte gewond. “Het beestje werd verzorgd en meegenomen door twee studenten en een arts van de afdeling dierengeneeskunde van de UGent die toevallig passeerden. Vermoedelijk heeft het beestje een bekkenbreuk door de klap”, zegt één van de agenten van de politiezone Rhode en Schelde. De steenweg bleef een hele tijd afgesloten voor alle verkeer. 

Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot
Didier Verbaere Ongeval Salisburylaan: beide wagens zijn rijp voor het schroot4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Hoop dat zowel de menselijke al dierlijk slachtoffers het nu goed stellen en snel herstellen! Maar maak uw huisdier toch ook vast in de wagen, die dingen kosten eigenlijk een habbekrats in de dierenspeciaalzaak! Beter voorkomen dan genezen!

 • karin verwimp

  Neem kleine hondjes toch enkel mee in een bench die je stevig aan de zetel vastmaakt verdorie. Als er iets gebeurt vliegen de lichtgewicht ukjes anders alle kanten op met dergelijke gevolgen. Hopelijk komt alles goed met dat sukkeltje. Ik kan me voorstellen dat dit een aartsmoeilijke operatie wordt.

 • Krista Thijs

  In Nederland hebben ze al jaren de dierenambulance, wat een geluk dat er toevallig een dierenarts passeerde !

 • Robin Verheyden

  Ik hoop dat iedereen en zeker ook het hondje er goed vanaf komen.