Sportpark Melsen definitief van de baan

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MERELBEKE

Het voetbalterrein van SV Melsen wordt momenteel volledige heraangelegd.
Foto Didier Verbaere Het voetbalterrein van SV Melsen wordt momenteel volledige heraangelegd.
De gemeente Merelbeke kampt al lang met een tekort aan sportinfrastructuur. Toch is er beterschap in zicht, want er wordt gebouwd aan een tweede sporthal. Daarnaast zette het gemeentebestuur ook in op een nieuw sportpark in Melsen. Maar die plannen werden aangevochten door zowel oppositie als actiecomités en lijken nu definitief van de baan.

"Sportpark Melsen wordt inderdaad niet uitgevoerd. Er is onvoldoende draagvlak", zegt burgemeester Filip Thienpont (CD&V). "Maar we gaan wel de nieuwe kunstgras accommodatie op het bestaande terrein in Melsen mee financieren. Daarvoor is een krediet voorzien van 500.000 euro in de meerjarenplanning. De club zal gelijktijdig haar kleedkamers en kantine aanpakken waardoor ze opnieuw zuurstof krijgt voor de toekomst."


Een visie die ook Bertrand Vrijens (sp.a) deelt. "Het grotere sportparkplan zit in de koelkast, maar de club kan zo ten minste geholpen worden op het eigen terrein", vult Egbert Lachaert (Open Vld) aan.

Recreatief

N-VA wil nog een stap verder gaan. "Het sportbeleid moet zich niet alleen op clubs maar ook op de recreatieve sporters richten. Wij willen iedereen in beweging krijgen", zegt Rik De Vis (N-VA). "In het centrum moet het Sportpark Molenkouter verbonden worden met het Gentbos, zodat ook de zachte recreatie ingevuld wordt. En het lidgeld voor de jeugdsport moet een sociale correctie krijgen", aldus De Vis.


Groen was steeds de grootste tegenstander van het Sportpark Melsen en krijgt nu gelijk. "We vreesden dat een mooi stuk open ruimte zou verdwijnen en het sportpark te dicht bij de Makegemse bossen zou komen, een beschermd gebied met een unieke fauna en flora", zegt Stefaan Van Hecke (Groen). "Investeren in de huidige locatie is ook voor ons de beste oplossing en verdient onze steun. Daarnaast zijn er ook nog andere voetbalvelden in Merelbeke die een aanpak op maat vragen", aldus Van Hecke.


(DVL)