Opnieuw oproep naar getuigen in moordzaak sluis

Het VTM-programma 'FAROEK' heeft gisterenavond een oproep tot getuigen gedaan voor de onopgeloste moord op de 60-jarige Omer Heekhout uit Zele. De man werd acht maanden geleden, op 30 mei 2016, dood teruggevonden aan de sluizen in Merelbeke, waar hij in het water werd gegooid.

Tot op vandaag tasten de speurders in het duister. Het slachtoffer stond bekend als een eenzaat en verliet bijna nooit zijn woning. Het is dan ook een mysterie waarom hij zo ver van huis werd teruggevonden. Toen het lichaam uit het water gehaald werd, werden geen portefeuille of identiteitspapieren gevonden, enkel 12 euro cash geld.


Volgens de buurtbewoners van Rinkhout sprak hij zelden iemand aan. Hij was wel gekend in verschillende Zeelse cafés en in de omgeving want hij liep overal te voet rond. De verdwijning van Omer Heekhout kwam pas zes dagen later aan het licht. De man kwam twee keer per week leefgeld ophalen in het OCMW. Toen dat niet gebeurde, werden er vragen gesteld. Zijn hele huis werd doorzocht, maar er werd geen spoor gevonden. De speurders zijn er van overtuigd dat de daders met een wagen van Zele naar Merelbeke zijn gereden en verband hadden met beide regio's.


In het programma werd gisterenavond opgeroepen voor nuttige tips. "We hebben dit al kort na de moord gedaan, maar we tasten nog steeds in het duister. Heeft iemand hem gezien tussen Zele en Merelbeke, gedroeg hij zich eigenaardig, met wie ging hij om de laatste dagen?", zegt Patrick Willocx van de federale politie.


Tips doorgeven kan op het nummer 0800/30.300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.


(KBD)