Ontwerper aangesteld voor Sportpark Molenkouter: nieuwe inspraakronde op 14 november

Ontwerp Sportpark Molenkouter
RV Ontwerp Sportpark Molenkouter
Merelbeke heeft Farys (Creat) aangesteld als ontwerper voor het nieuwe Sport- en recreatiepark Molenkouter.

Vorig jaar struikelde het initiatief nog bij het bekomen van een omgevingsvergunning door de private investeerders die het project beheerden. Afgelopen zomer besliste het gemeentebestuur van Merelbeke daarom de samenwerking met de private partners te beeindigen en het project in eigen handen te nemen via het Autonoom Gemeentebedrijf. De verkregen subsidies konden behouden blijven en het AGB stelt nu Farys (Creat) aan voor het ontwerp en de bouw van het sportpark.

Eind september werden de buurtbewoners een eerste keer ingelicht over de plannen. En op 14 november volgt er een tweede inspraakmoment op het gemeentehuis om 19.30 uur. Met de opmerkingen en suggesties gaar Farys dan aan de slag om een definitief ontwerp klaar te stomen.

“De participatieronde moet de basis vormen voor een nieuwe omgevingsvergunning die het AGB zal indienen met de hulp van Creat. Daarna kan de door Creat aangestelde aannemer aan de slag.” zegt schepen van sport Egbert Lachaert. De deadline die Sport Vlaanderen de gemeente oplegde is bijzonder krap. Bedoeling is dat traject te kunnen afronden tegen eind van dit jaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.