Merelbeke verdeelt gratis mondmaskers via apotheken

In Merelbeke worden de mondmaskers via de apothekers verdeeld.
Gemeente Merelbeke In Merelbeke worden de mondmaskers via de apothekers verdeeld.
De komende weken kunnen inwoners een gratis mondmasker afhalen bij de apotheken in Merelbeke. Die zijn aangekocht door het lokaal bestuur. Iedereen die geboren is in 2008 of daarvoor krijgt er één, op vertoon van zijn of haar identiteitskaart. Als je je mondmasker afhaalt, krijg je ook meteen de twee filters van de federale overheid mee.

“We verdelen de mondmaskers via de apotheken waar onze inwoners meteen een professionele uitleg krijgen over hoe ze hun mondmasker op een correcte manier moeten gebruiken”, legt burgemeester Filip Thienpont uit. “Daar bestaan immers nog veel misverstanden rond. We kozen voluit voor kwalitatieve stoffen mondmaskers.” De filters van de federale overheid passen in de mondmaskers.

Om wachtrijen bij de apotheken te beperken en omdat nog niet alle mondmaskers geleverd zijn, gebeurt de verdeling in drie fases. Momenteel kunnen 60-plussers en hun gezin hun mondmaskers afhalen. Vanaf 29 mei is het de beurt aan 31- tot 59-jarigen en vanaf 5 juni zijn de 12- tot 30-jarigen aan de beurt.

“Je mag alle mondmaskers van je gezin in één keer afhalen. Neem daarvoor de identiteitskaart mee van al je gezinsleden”, zegt schepen van Gezondheidszorg Daisy Poriau. Je kan ook een kennis of familie met jouw identiteitskaarten naar de apotheek sturen. 

Info op 09/210.33.50, mondmaskers@merelbeke.be en de website.