Merelbeke investeert 265.152 euro in renovatie zwembad

Zwembad Merelbeke
RV Zwembad Merelbeke
De gemeente Merelbeke investeert 265.152 euro in de renovatie van haar zwembad. Met het vernieuwen van de technische installatie zal er tot 70 procent minder chloor gebruikt worden.

Het zwembad van Merelbeke is ongeveer 20 jaar oud en sommige technische onderdelen zijn aan vernieuwing toe. De afgelopen maanden waren er ook enkele defecten waardoor het zwembad plots voor enkele dagen gesloten moest worden. Omdat men met sommige herstellingen niet kan wachten, zoals de verbetering van de luchtkwaliteit in de zwemhal, worden op korte termijn al enkele dringende werken uitgevoerd. Daarvoor zijn er een aantal grote investeringen nodig in de verschillende luchtgroepen.

Minder chloor

Het verbruik van chloor zal zo met 70% dalen

Schepen Egbert Lachaert

Ook wordt geïnvesteerd in een nieuw systeem dat ervoor zorgt dat er minder trichlooramine (desinfectiebijproduct dat verantwoordelijk is voor de specifieke zwembadgeur, red.) in de lucht terechtkomen. “Het verbruik van chloor zal op die manier met 70 procent dalen wat de luchtkwaliteit voor het personeel en de bezoekers van ons zwembad aanzienlijk zal  verbeteren. En ook de technische installatie heeft er baat bij. Minder chloor verlengt de levensduur van installatie zelf” verduidelijkt Egbert Lachaert. Voor het leveren en plaatsen van de nieuwe installatie voor chloorarm zwemmen komt er een openbare aanbesteding. Deze renovatiekost wordt geraamd op 265.152 euro.

Subsidies Sport Vlaanderen

Het gemeentebestuur dient ook een subsidiedossier in bij Sport Vlaanderen. “Het zwembad bezorgt vele Merelbekenaars heel wat plezier, maar de meerderheid van de bezoekers komt van buiten onze gemeente. Het lijkt ons daarom evident dat de bovenlokale overheid bijdraagt in de renovatiekost en dat dus niet enkel onze gemeente de kost moet dragen. We gaan dit dan ook actief op tafel leggen bij Sport Vlaanderen”, zegt schepen van Sport Egbert Lachaert.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvette Lerou

    Het is wel in Merelbeke - maar dan wel het oude zwembad van 20 jaar geleden!

  • Milan Van Seymortier

    Ik weet niet wie dit artikel schreef maar de foto's die gebruikt zijn zijn niet van het zwembad van Merelbeke... In het vervolg toch beter onderzoek doen want zelf mijn broer van 2 jaar zou dit beter kunnen. Tekst is wel deftig, 5/10