Man kruipt dronken achter het stuur en valt postbode aan “omdat hij onveilig rijdt”: 60 uur werkstraf

Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Een dertiger uit het Oost-Vlaamse Merelbeke heeft een celstraf van 60 uur aan zijn been voor feiten van zware verkeersagressie ten aanzien van een postbode. De man vond de rijstijl van de facteur niet kunnen en nam - met 2 promille alcohol in z’n bloed - het heft in eigen handen: hij reed de bode klem én sloeg hem meermaals in het gezicht. “Een zelfverklaarde agent”, sneerde de rechter hem toe. “En u had dan zelf nog eens te veel gedronken? Da’s durven.”

Naar eigen zeggen kwam het tot een discussie omdat de postbode te veel lawaai maakte. Volgens het Openbaar Ministerie sprak de dertiger het slachtoffer op een agressieve toon aan, waarna hij op zijn dienstwagen begon te slaan. Toen de postbode vervolgens op de vlucht sloeg, zette hij de achtervolging in. 

2 promille

Hij sprong in zijn auto, reed het slachtoffer klem en sloeg hem meermaals in het gezicht. De postbode kon ontsnappen, maar zijn aanvaller wist van geen ophouden. “In totaal reed hij hem een drietal keer klem, met alle gevolgen van dien”, zei het parket tijdens de behandeling van de zaak. “Hij sloeg hem onder andere in het gezicht, waarbij ook de bril van het slachtoffer sneuvelde. Ook aan zijn schouder en zijn benen raakte hij gewond toen de beklaagde de deur tegen hem dicht gooide.”

Op het moment van de feiten had de dertiger zo’n 2 promille alcohol in z’n bloed - goed voor een tiental alcoholische consumpties. “Meneer zegt dat hij handelde in naam van de verkeersveiligheid, maar blaast wél zelf positief. Bovendien heeft hij al drie voorgaande veroordelingen bij de politierechter”, aldus de openbare aanklager.

60 uur werkstraf

Donderdag legde de rechter hem een werkstraf van 60 uur op. Als hij die niet naar behoren uitvoert, volgt alsnog een celstraf van zes maanden. Hij moet de postbode ook een schadevergoeding van 500 euro betalen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Marcelo

    60 uur werkstraf en 500E schadevergoeding voor zulke zware verkeersagressie, na drie eerdere veroordelingen en met 2 promille in zijn bloed? Bijna niet te geloven. Wie kent die dat hij er zo goedkoop vanaf komt?