Duurzame helden in de kijker

Lokale helden die zorgen voor een duurzame gemeente.
Didier Verbaere Lokale helden die zorgen voor een duurzame gemeente.
Naar aanleiding van de week van de duurzame gemeente, zette Merelbeke tien lokale duurzame helden letterlijk in de kijker. 

“Onze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Die werden in 2015 gelanceerd door de Verenigde Naties en omvatten 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030”, zegt Michiel Ouvry van de Dienst Noord zuid in Merelbeke. De lokale helden voor de gemeente zijn Chiro Klimop die een afdeling voor meisjes met een matige mentale beperking oprichtte, de Christoforusgemeenschap die zich inzet voor personen met een beperking en de zes bewonersplatforms. 

Ook het instituut voor landbouw en visserij (ILVO) zet zich volledig in voor de duurzame ontwikkelingsdoelen. Juf Isabel Persoons is dan weer één van de trekkers van een scholenband tussen de gemeentelijke basisschool en een school in Toucountouna (Benin). 

Merelbekenaar Ken Van de Steene legt als fietspendelaar dagelijks een tocht af van 114 km waarmee hij een duidelijk statement maakt voor het klimaat. Het project MIA (Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede) werd ook geselecteerd omdat ze via hun “winkel” waar mensen terecht kunnen voor gratis voeding en betalende non-foodproducten tegen sterk verminderde prijzen meewerken aan de SDG om armoede de wereld uit te helpen. 

(m)af! de creatieve droomfabriek, de OXFAM Wereldwinkels en het fietsontleensysteem Flora op Wielekes maken het rijtje duurzame helden compleet. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.