Bernard Giot wordt dirigent van Het Sint-Pieterskoraal

Het Sint-Pieterskoraal Merelbeke.
Didier Verbaere Het Sint-Pieterskoraal Merelbeke.
Léon-Bernard Giot wordt de vaste dirigent van Het Sint-Pieterskoraal in Merelbeke. Het vierstemmig gemengd koor werd gesticht in november 1963 door de toenmalige onderpastoor van de centrumkerk E. H. Wim Van Avermaet en zingt gregoriaanse liederen en polyfonie. Sinds 1997 was Hedwig Van Daele titularis-dirigent, maar hij moet nu om gezondheidsredenen tijdelijk het dirigeerstokje overlaten. 

Bernard Giot uit Melle is vertrouwd met het koor. In 2017 leidde hij er samen met andere koren uit Gent een kerstconcert. Giot is onder meer houder van het Gouden Kruis voor kerk en paus, de hoogste kerkelijke onderscheiding van Paus Franciscus. Vorig jaar mocht hij in Parijs de Gouden Medaille ontvangen van de academische vereniging Arts-Sciences-Lettres voor zijn levenslange werk als dirigent en zangpedagoog. 

Dirigent en muzikant Léon Bernard Giot ontving van Paus Franciscus de hoogste kerkelijke onderscheiding voor zijn inzet in kerkelijke diensten.
Foto's Didier Verbaere Dirigent en muzikant Léon Bernard Giot ontving van Paus Franciscus de hoogste kerkelijke onderscheiding voor zijn inzet in kerkelijke diensten.

“Het koor heeft veel potentieel, maar moet op zoek naar nieuwe en jonge krachten. Daarom wil ik ook samenwerken met andere koren in de ruime regio, zonder elkaars leden af te snoepen”, zegt Giot. Hij hoopt ook in Merelbeke nieuwe stemmen te vinden. “Iedereen is welkom op één van de repetities elke maandagavond vanaf 20 uur in het Paus-Johannescollege op de Baron Arthur Verhaegenlaan om te komen luisteren en mee te zingen”, besluit Giot. 

Kandidaten kunnen zich ook aanmelden bij Jaak Thybaut (09/230.92.13). Op maandag 21 januari leidt de nieuwe dirigent de eerste repetities. Info op https://www.merelbeke.be/vrije-tijd/vereniging/gemengd-koor-sint-pieterskoraal-1
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.