Bejaarde vrouw in kritieke toestand gevonden in woning

Het gerechtelijk labo voert een sporenonderzoek in het huis op de Hundelgemsesteenweg.
Wouter Spillebeen Het gerechtelijk labo voert een sporenonderzoek in het huis op de Hundelgemsesteenweg.
De bejaarde bewoonster van een huis op de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke is maandagmorgen in kritieke toestand aangetroffen in haar woning. Het parket onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Volgens buurtbewoners zou de vrouw al enkele dagen geen teken van leven gegeven hebben. “Ze deed haar rolluiken al sinds vrijdag niet meer naar beneden”, zegt een buurvrouw. “We vonden het al vreemd en dachten dat ze misschien op reis was. Iemand moet de hulpdiensten gebeld hebben.”

Onderkoeld

De politie viel maandagochtend rond 9 uur binnen in de woning. Bij het openbreken van de achterdeur raakte een politiemedewerker gewond. De vrouw werd aangetroffen in de gang van haar woning. Ze zou zwaar onderkoeld geweest zijn en verkeerde in kritieke toestand. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 

De politie verzegelde de woning in afwachting van het onderzoek.
Wouter Spillebeen De politie verzegelde de woning in afwachting van het onderzoek.

De politie en het parket openden een onderzoek. Het gerechtelijk labo zoekt naar mogelijke sporen in de woning. Bij sommige bewoners doet het gerucht de ronde dat de vrouw het slachtoffer werd van een overvaller. “Ze is nogal welgesteld en is al lang weduwe”, klinkt het. Het parket Oost-Vlaanderen kan voorlopig niet bevestigen dat er een overval gebeurde.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karien Van Oost

    ja deze namiddag gepasseerd en ze waren nog volop bezig.Hopelijk komt alles nog goed voor die dame in kwestie !