‘Den boom’ van Melsen wordt gerooid

Den boom van Melsen
Google Street View Den boom van Melsen
‘Den boom’ van Melsen is dood. De monumentale beuk op het kruispunt van de Gaversesteenweg met de Meersstraat in Merelbeke is afgestorven en gaat volgende week tegen de vlakte.

Den Boom is een bekend herkenningspunt op de verbindingsweg tussen Gavere en Gent maar is, onder meer door de droge zomers van de afgelopen jaren, nu gestorven. Ook is de weg enkele jaren geleden heraangelegd, waardoor de boom het tijdelijk zwaar te verduren had. Bovendien is de beuk een boomsoort die niet goed gedijt op zo’n locatie. Door verhardingen rond de boom hebben de boomwortels immers te weinig ruimte en is de bodemverdichting te sterk.

Den boom van Melsen
Google Street View Den boom van Melsen

“Het rooien is voor volgende week voorzien. Er komt een olm in de plaats, die wordt aangeplant in februari. Die boomsoort is beter geschikt is voor een locatie met verhardingen, en met zijn mooie kruin kan hij de ruimte boven het kruispunt maximaal innemen. Zo kan ‘de nieuwen boom’ zijn beeldbepalende functie op termijn opnieuw vervullen”, zegt Schepen van Openbaar Groen Pascal Rousseaux (CD&V)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.