Werkstraf voor vrouw die dreigde om ‘avontuurtjes’ openbaar te maken

Illustratiebeeld.
Baert Marc Illustratiebeeld.
Een 21-jarige vrouw uit Merchtem is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor afpersing. De vrouw onderhield met minstens twee mannen tegen betaling seksuele betrekkingen. Daarna eiste ze geld van hen omdat ze anders alles zou gaan vertellen tegen hun omgeving. Bovendien zette ze een vriendin ertoe aan om ook seks te hebben met een van hen.

De bal ging aan het rollen toen een van de slachtoffers klacht indiende bij de politie. Hij had tegen betaling verschillende seksuele handelingen gesteld met een zekere A.D. maar hierna was ze hem beginnen afpersen. Uit schrik dat hun escapades aan het licht zouden komen, had hij twee maal betaald maar ze wist van geen ophouden. Ook maakte ze valse Facebookprofielen aan waarmee ze hem belaagde. “Ik maak uw leven tot een hel. Iedereen zal het weten. Pedo”, klonk het. Uit onderzoek bleek zeker één andere man hetzelfde te hebben meegemaakt. Bovendien zette ze een minderjarige vriendin aan om ook seksuele handelingen te stellen bij een van hen. Daarom werd ze ook hiervoor vervolgd. “Ik deed het om mijn cannabisgebruik te financieren”, gaf ze als uitleg aan de politie. 

De rechter nam de feiten zeer ernstig. Vooral het feit dat ze een vriendin meesleurde in haar bedenkelijke activiteiten kon op geen begrip rekenen. Indien ze de werkstraf niet binnen het jaar uitvoert, wacht haar een vervangende gevangenisstraf van 12 maanden.