Motorrijder verliest been bij ongeval met vrachtwagen in Merchtem

Mozkito
Een veertigjarige man uit Merchtem is maandagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Brusselsesteenweg. Hij botste tegen een afdraaiende vrachtwagen. De toestand van het slachtoffer zou stabiel zijn.

Het ongeval gebeurde kort na 7 uur op de drukke steenweg tussen Merchtem en Wemmel in Hamme. “Een vrachtwagen kwam uit de richting van Brussel en draaide ter hoogte van de Lindestraat linksaf”, vertelt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Uit de tegenovergestelde richting kwam een motorfietser die de vrachtwagenchauffeur niet heeft opgemerkt.” Het kwam tot een botsing en de motard raakte ernstig gewond. De trucker zelf, een arbeider die in de omgeving aan het werk was en voorbijgangers schoten onmiddellijk ter hulp. 

Stabiel

Volgens een buurtbewoonster verloor het slachtoffer zijn been bij het ongeval. Hij zou op weg geweest zijn naar werk bij een Brussels ziekenhuis. “De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn toestand zou intussen stabiel zijn”, klonk het maandagnamiddag bij het parket. “Zowel de alcohol- als drugtest van de bestuurder van de vrachtwagen was negatief.” Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Hierdoor bleef de steenweg tot na de middag in beide richtingen volledig versperd. 

Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandrine De Bruycker

  Stond in de fille ben gaan kijken wat er gebeurde. Inderdaad een man lag op de grond zonder details... het was vreselijk om dit te zien maar was opgelucht toen ik hem zag praten en nu lees ik hier dat meneer stabiel is doet me wel iets. Veel sterkte ,moed en veel beterschap meneer.

 • Peter Janssens

  Door het saccade effect zijn motorrijders quasi onzichtbaar. Hier moet je als motard rekening mee houden. Filmpjes genoeg op youtube over 'motorcycle invisibility training'.

 • Luc Van Hauwermeiren

  Ik hoop dat het goedkomt met de gewonde,maar toch eens duidelijk maken dat er voor motorrijders dezelfde verkeersregels gelden i.v.m inhalen ,snelheid enz.....

 • Mario Tersago

  Hopelijk komt het nog in orde.. Puur speculatie maar ik zie twee mogelijke oorzaken, in eerste instantie denken bestuurders vaak, dat het gebruik van richtingaanwijzers, voorrang geeft om manoeuvres te doen. Een tweede mogelijke reden is dat men de motorrijder 'niet heeft gezien'. Niet om iederes aandeel te minimaliseren maar 99% is menselijke fout.

 • johanneke li

  veel steun aan de vrachtwagenbestuurder, hij zal wel in shock zijn!