Merchtem klaar voor tien dagen dolle kermis: een overzicht van alle activiteiten

De organisatoren van Kermis Merchtem
Mozkito De organisatoren van Kermis Merchtem
In Merchtem maken ze zich klaar voor de jaarlijkse tiendaagse kermis, de grootste van onze regio. Het jaarmarktcomité verwacht ook dit jaar duizenden bezoekers. De traditionele jaarmarkt en de vele optredens zijn de grootste publiekstrekkers.

Kermis Merchtem, dat betekent 10 dolle dagen waarbij het dorpscentrum op stelten staat. Een overzicht van de meest in het oog springende evenementen:

Vrijdag 16 augustus: 25ste Corrida en kinderjogging van KWB Merchtem (om 18 uur)

Zaterdag 17 augustus: Openingsconcert door de koninklijke harmonie Sint-Cecilia (om 19 uur)

Zondag 18 augustus: aperitiefconcert van de koninklijke muziekvereniging Concorida (12 uur), ballonplooien, grime, glittertattoos,  karikaturist en optreden van Kids Disco Show (van 15.30 tot 17 uur), optredens van White Owl Linedancers (17 uur), The Real Music Band (20 uur) en Pick Hardo Brox XL (21 uur). 

Maandag 19 augustus: Merchtems wielerkampioenschap (18 uur), gevolgd door een optreden van Bounce Big Band (om 20 uur).

Dinsdag 20 augustus: Jaarmarkt met 20.000 euro aan prijzengeld. Vlegeldorsers, hondenwedstrijd en demonstratie hoefbeslag bij paarden. Tijdens de jaarmarkt is er tentoonstelling van de oud-soldaten in het August De Boeckhuis, een fietsgraveerstand van de politie en een optreden van Guy Dumon (om 11 uur).

Woensdag 21 augustus: Feestmarkt (vanaf 8 uur), gevolgd door muzikale rondgang van TrashBeatz.

Donderdag 22 augustus: Stoofstraat Kermis (vanaf 18.30 uur) met vogelpik en optredens van John Dennis & Ziva (20 uur) en De Nieuwe Martelaren (22 uur).

Vrijdag 23 augustus: Merchtems Wielerkampioenschap en animatiewedstrijd (18.30 uur)

Zaterdag 24 augustus: Viskampioenschap ‘Dikste vis van Merchtem’ (van 9 tot 17 uur), optreden van Boembox (16 uur) en gekke kapsels voor de allerkleinsten (van 17 tot 19 uur). ‘s Avonds zijn er optredens van de Soul Brothers (20 uur) en een dj-set van Kobe Ilsen en Victor Verhulst (22.30 uur). Dj Joost sluit de avond af.

Zondag 25 augustus: Muziekfestival met verschillende harmonieën en fanfares uit Merchtem. De kermis wordt om 20 uur afgesloten. 

Inwoners kunnen ook een pocket-agenda vragen waarin alle activiteiten duidelijk vermeld staan. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Heyvaert

    En het wordt nog leuker: op dinsdagavond biedt KWB gratis optredens aan van Demi-Sec en Duk. Ik teken al present voor deze leuke optredens op het kerkplein!