Internationaal tornooi bij National Paintball Games

Paintball-bedrijf wil ook outdoor-terrein in Merchtem aanleggen

Drie teams van het internationaal paintbal-tornooi.
Mozkito Drie teams van het internationaal paintbal-tornooi.
In de voormalige confectiefabriek in de Gasthuisstraat vond zopas een internationaal paintball-tornooi plaats. Het Duitse team ‘Lost Boys Cologne’ was de winnaar van de indoor-veldslag.

National Paintball Games kocht twee jaar geleden de leegstaande fabriekshal van de textielfamilie Staels over. De voormalige ateliers werden ingericht tot een indrukwekkend paintball-speelterrein. Zaakvoerder Laurens De Smeth vond het nu tijd om een internationaal paintball-tornooi te organiseren. “We konden rekenen op spelers uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland”, vertelt Laurens. “In Frankrijk en Duitsland is paintball erkend als een volwaardige sport. Voor veel mensen is competitie-paintball nog een grote onbekende. Tijdens het tornooi werden 36 wedstrijden afgewerkt.”

Ook het paintball telt een reeks duidelijk spelregels. Een spel duurt maximaal 10 minuten en wordt geleid door meerdere scheidsrechters. “Paintball wordt gespeeld met twee teams van telkens vijf spelers”, vervolgt De Smeth. “Elk team krijgt 1.500 paintballs ter beschikking. Er word 1 punt gescoord per aangeschoten speler en 3 punten als de vlag van de tegenstander veroverd wordt.”

De Merchtemse paintball-site is intussen ook verdeler van eigen balletjes, genaamd ‘Art Paintball’. “Omdat wij een belangrijke speler zijn, willen we graag onze eigen competitie organiseren in Europa”, luidt het. “We hebben al outdoor-terreinen in Geraardsbergen, Sint-Pieters-Leeuw en Willebroek. Ook in Merchtem zelf gaan we dit voorjaar een outdoor-terrein opstarten.”

Een paintball-speler in volle actie.
Mozkito Een paintball-speler in volle actie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.