Fietser (89) in coma na aanrijding in Mieregemstraat

De fietser wilde hier links de fietsstraat inrijden, maar werd daarbij gegrepen door een auto die uit de andere richting kwam.
Mozkito De fietser wilde hier links de fietsstraat inrijden, maar werd daarbij gegrepen door een auto die uit de andere richting kwam.
Een 89-jarige fietser uit Asse is woensdagnamiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in de Mieregemstraat in Merchtem. Hij zou momenteel in coma in het ziekenhuis liggen. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse voor verder onderzoek.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur ter hoogte van de spooroverweg. Het slachtoffer kwam uit de richting van Merchtem en wilde links het fietsstraatje indraaien toen hij werd gegrepen door een wagen die uit de andere richting kwam. “De bestuurder van de auto zag de fietser uit de tegenovergestelde richting plots naar links afdraaien”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. “Hij probeerde nog uit te wijken, maar kwam toch in aanrijding met de fietser.” 

Het slachtoffer liep zware verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zou hij in coma liggen. Het parket stelde een deskundige aan voor verder onderzoek. “De bestuurder legde een negatieve ademtest af en reed niet te snel”, besluit Vercarre.