WS Lauwe leeft mee met Buffalo's

SUCCESCOACH HEIN VANHAEZEBROUCK LEERDE VOETBALLEN IN LEIEDORP

Hein Vanhaezebrouck omstuwd door fans in Gent, ook in Lauwe werd gesupporterd.
Photo News Hein Vanhaezebrouck omstuwd door fans in Gent, ook in Lauwe werd gesupporterd.
Het bestuur en de spelers van WS Lauwe genoten donderdagavond even enthousiast van de kampioenentitel van AA Gent als de Gentenaars. Trainer Hein Vanhaezebrouck groeide niet alleen op in Lauwe. Hij leerde er ook voetballen. "Ik heb de match thuis gevolgd. Jammer dat zijn vader dat niet meer mocht meemaken", reageert zijn moeder Colette Callewaert.

In Lauwe gunnen ze met veel plezier de voetbaltitel aan AA Gent, maar vooral aan trainer Hein Vanhaezebrouck. Lauwe is niet alleen zijn geboortedorp van Vanhaezebrouck. Op jonge leeftijd ging hij samen met vader Walter voetballen bij WS Lauwe. "Bij ons thuis was het al voetbal dat de klok sloeg. Mijn vijf kinderen hebben gevoetbald, maar Hein blonk meteen uit op het veld", reageert moeder Colette die niet in de belangstelling wil staan. "Weet je, ik ben vooral blij dat een bescheiden trainer er in slaagt om ook een titel te pakken. Het is fantastisch, ik gun het hem van harte, maar loop er liever niet al te graag mee te koop. Ik zie mijn vijf kinderen even graag."

De junioresploeg van WS Lauwe uit lang vervlogen tijden met oa. Lorenzo Staelens ,Hein Vanhaezebrouck (rechtstaand vierde van links) , Dick Tomme, Rudy Ducoulembier en trainer Willy Dooms.
Bart Vandenbroucke/vdb De junioresploeg van WS Lauwe uit lang vervlogen tijden met oa. Lorenzo Staelens ,Hein Vanhaezebrouck (rechtstaand vierde van links) , Dick Tomme, Rudy Ducoulembier en trainer Willy Dooms.

Blauw-wit op zerk

Ze krijgt het even moeilijk als ze praat over haar man die vorig jaar overleden is. "Jammer dat Walter dit niet mocht meemaken. Mijn dochter Ruth is wel nog op bezoek geweest op het kerkhof. Ze heeft zelf een blauw-wit bloemetje op zijn graf geplaatst."


De drie broers en zus van Hein zaten in de tribune van de Ghelamco Arena, maar moeder Colette bleef thuis. "Ik heb de match thuis op het scherm gevolgd, maar heb voortdurend zitten zappen om te weten wat Anderlecht op verplaatsing deed tegen Kortrijk. Na vele tegenslagen heeft hij de titel dik verdiend."


WS Lauwe reageert euforisch op de prestaties van de voormalige trainer en speler. "Hij leerde hij als jonge knaap voetballen. Het viel snel op hoe goed hij was, maar na een passage in Doornik en Kortrijk speelde hij drie jaar in de eerste ploeg van WS Lauwe samen met Lorenzo Staelens. Vijftien jaar later zat hij als trainer zonder werk en heeft hij onze ploeg uit het slop geholpen", vertelt voorzitter Jan Verhoeve. Hij is ervan overtuigd dat elke sportliefhebber uit Lauwe voor de buis supporterde voor Gent. "En eigenlijk vooral voor de trainer. De Lauwse familie Vanhaezebrouck is immers een bekende familie. Zoals hij Lauwe heeft geholpen, zo heeft hij dit seizoen zijn stempel gedrukt in Gent. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn."


Huidige trainer en voormalige keeper Pascal Mestdag mocht als jonge speler samen met Hein te voetballen in vierde klasse. "Hij heeft zijn eigen stijl, maar is technisch zeer sterk. Hij is gewoon een krak. Na de pech bij Genk heeft hij de titel dik verdiend", aldus Pascal Mesdag.

De vrienden tijdens een reünie: Bart Maes , Rudy Ducoulombier , Hein Vanhaezebrouck en Pascal Mestdagh.
Bart Vandenbroucke/vdb De vrienden tijdens een reünie: Bart Maes , Rudy Ducoulombier , Hein Vanhaezebrouck en Pascal Mestdagh.
Xavier Coppens