Werfdieven van rusthuis riskeren tot 10 maanden cel

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Twee mannen van 33 en 30 uit Moeskroen en Binche riskeren elk 10 maanden cel en een werkstraf van 70 uur voor het plegen van een werfdiefstal op 23 november vorig jaar in Lauwe. Beide mannen waren toen om 1.50 uur afgezakt naar de werf van een rusthuis in aanbouw. In hun bestelwagen vond de politie allerlei gestolen werkmateriaal.

De politie werd gealarmeerd toen een alerte buurtbewoner zag hoe een bestelwagen met gedoofde lichten aan de werf arriveerde. Toen de agenten de bestelwagen met beide beklaagden deden stoppen en controleerden, bleek die vol te liggen met gestolen werkmateriaal. De 30-jarige man uit Binche zei dat hij helemaal niet wist dat ze gingen stelen en hij enkel Jimmy D. uit Moeskroen wou helpen om te verhuizen. Bij het uitlezen van zijn gsm bleek dat Jimmy D. hem wel degelijk al een berichtje had gestuurd om te zeggen dat de helft van de buit voor hem was en hij dat kon verkopen. “Ik heb nooit geantwoord op dat berichtje en ik begreep eigenlijk niet wat hij bedoelde”, vertelde Adrien. J. uit Binche die de vrijspraak vraagt. Jimmy D. werd eerder al verschillende keren veroordeeld voor gelijkaardige feiten en riskeert een gevangenisstaf van 10 maanden en een geldboete van 800 euro. Adrien J. riskeert een werkstraf van 70 uur, indien hij die niet uitvoert riskeert hij toch nog een celstraf van zes maanden en een geldboete van 800 euro. Vonnis op 26 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.