Weer brand bij veevoederfabrikant Dumoulin, schade blijft dit keer beperkt

De brand bij veevoederfabrikant Dumoulin was snel onder controle.
Hans Verbeke De brand bij veevoederfabrikant Dumoulin was snel onder controle.
De brandweer moest maandagavond uitrukken naar de Spinnerijstraat in Kortrijk, waar brand was gemeld bij veevoederfabrikant Dumoulin. De situatie was snel onder controle.

De alarmmelding liep rond 20.45 uur binnen bij de hulpdiensten. De brandweer van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne snelde ter plaatse. De brand woedde in een droogoven en werd snel opgemerkt door het personeel. Dat begon al met blussen en verwijderde alles wat brandbaar was. De brandweer kon zich beperken tot grondig nazicht. Toen bleek dat er geen risico meer was, keerden de brandweermannen terug naar de kazerne. 

Eind maart brak ook al brand uit bij Dumoulin. Toen ging het om een uitslaande brand waar de brandweer uren zoet mee was. In november 2018, een week voor een nieuwe droogtoren in gebruik zou worden genomen, was er ook een brand bij de veevoederfabrikant.

De brand bij veevoederfabrikant Dumoulin was snel onder controle.
Hans Verbeke De brand bij veevoederfabrikant Dumoulin was snel onder controle.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.