Vrouw zwaargewond nadat ze onder eigen auto belandt na aanrijding

Ongeval Schelpenstraat
Alexander Haezebrouck Ongeval Schelpenstraat
In de Schelpenstraat in het Paradijs in Rekkem is dinsdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Toen een echtpaar hun Aixam aan het poetsen was, knalde een BMW tegen hun geparkeerde auto. De 44-jarige vrouw werd door de klap enkele meters mee gesleurd en werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. 

“Mijn buren waren de lichten van hun Aixam aan het controleren en binnenin aan het poetsen”, vertelt een buurtbewoner van de Schelpenstraat. “De vrouw zat op de stoep op haar knieën met het portier open om binnenin te kunnen poetsen. Op een bepaald moment kwam een BMW veel te snel aangereden en ramde hun auto. De man was net uit de auto gekropen, maar zijn vrouw werd samen met de Aixam enkele meters verder gekatapulteerd door de klap. Ze werd ook door haar eigen auto overreden. De Aixam zelf kwam na enkele keren rond zijn as te tollen tot stilstand in de tegenovergestelde richting.” De bestuurder van de BMW met stickers van Johnny Hallyday wou daarna vluchtmisdrijf plegen. “Enkele andere buren zijn meteen in hun wagen gesprongen, zetten de achtervolging in en konden de bestuurder enkele meters verder klem rijden.” Slachtoffer Marcelline Salembier (44) werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, haar toestand is ondertussen stabiel. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is nog onduidelijk ook of de bestuurder van het aanrijdende voertuig had gedronken. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij plots moest uitwijken voor iets en daardoor tegen de geparkeerde Aixam belandde. De politie nam zijn rijbewijs af voor vijftien dagen. 

Ongeval Schelpenstraat
Alexander Haezebrouck Ongeval Schelpenstraat

Niet eerste ongeval

De buurtbewoners zijn de ongevallen in hun straat beu. “Ze rijden hier veel en veel te snel”, zeggen buurtbewoners. “Je mag hier vijftig kilometer per uur, maar ze razen hier soms met 100 kilometer per uur door. De straat loopt parallel met de E17 en ook zwaar vrachtverkeer dat hier niet mag rijden, baant zich een weg door de straat richting Frankrijk. De ongevallen die hier gebeuren zijn vaak erg zwaar met perte totale tot gevolg. In 2010 kwam een jogger om het leven bij een ongeval in de Schelpenstraat. Een aanhangwagen van een bestelwagen raakte toen plots los van de bestelwagen en greep de jogger. Hij raakte gekneld tussen een paaltje en de aanhangwagen, kreeg een ijzeren staaf tegen het lichaam en overleed nadien in het ziekenhuis.

Ongeval Schelpenstraat
Alexander Haezebrouck Ongeval Schelpenstraat
Glasscherven op het dak het aanrijdende voertuig
Alexander Haezebrouck Glasscherven op het dak het aanrijdende voertuig1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Ze moeten hun Aixam niet meer verder kuisen deze is voor de schroot . Als je ziet wat er maar van over schiet . Onbegrijpelijk dat ze dit mogen verkopen waarom de mensen dit kopen van het is niet goedkoper dan een gewone kleine auto en als je er mee op de baan rijdt zou je dan toch ook wel het auto rijbewijs moeten hebben ipv dat van een brommer . De aanrijdende auto heeft amper schade als je vergelijkt.