Volleyclub Par-ky Menen is gered en blijft op het hoogste niveau: “De hel zal volgend seizoen nog branden”

Volleyclub Par-ky Menen is gered
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered
Wie begaan is met Par-ky Menen, kan opgelucht ademhalen. Het bestuur liet voor de opslag tegen Roeselare weten dat de club volgend seizoen doorgaat op het hoogste niveau. De volleyploeg kwam in de problemen nadat voorzitter en hoofdsponsor Pierre Vandeputte in januari zijn afscheid aankondigde. De eerste ploeg dreigde opgedoekt te worden.

Meteen na het slechte nieuws, ontstond een  werkgroep rond ex-manager Anne Verhelst (56) . Samen met Jan Desmet (CEO Par-ky), Jo Vandecasteele, Frédéric Baelen, Henk Beghein, Stijn Vanbiervliet, Emmanuel Vlegels, Bo Decramer, Pascal Segers en Herman Wenes startte ze aan de operatie redding. “Het budget van zo’n 350.000 euro rond krijgen, was onze prioriteit en nu dat ons voor zo’n 80 procent gelukt is, gaan we verder met deze club in de huidige vorm. Er zitten nog heel wat sponsordossiers in de pijplijn”, aldus Verhelst. “We willen de komende jaren nog steeds meedraaien aan de top van de Liga A. ”

Er heerste zaterdag even vertwijfeling bij de supporters wanneer de speaker een minuut stilte vroeg voor de opslag. “Niet omdat de club in de rouw is, wel omdat we de volle aandacht van het publiek wilden bij onze aankondiging”, verduidelijkt Verhelst. Wanneer dat lukte, verscheen er op de ledborden rondom het terrein ‘We hebben groot nieuws. De Hel blijft branden. Want Par-ky Menen gaat door’. Een daverend applaus volgde.

Nieuwe vzw

Nu wordt een nieuwe vzw opgericht, die de contracten van de oude vereniging overneemt. Het gaat onder andere over spelerscontracten en verbintenissen met kledijsponsors. Ondertussen is er een nieuw en verjongd bestuur -het vorige diende collectief haar ontslag in- dat verschillende werkgroepen oprichtte. De sportieve cel waarin Yves Dehaene, Gert Beghein, Tom Florin en Anne Verhelst zetelen, staat voor een drukke periode. “We trekken eerst een nieuwe trainer aan en daarna kunnen we spelers aan ons binden. Al heel wat kandidaten boden hun diensten aan, dat komt dus zeker op korte termijn in orde. De helft van de huidige spelersgroep ligt nog onder contract, maar het staat nog niet vast of die ook allemaal blijven. Dat wordt de komende week duidelijk”, aldus Anne Verhelst, die de club tussen 2000 en 2010 al leidde. Wordt zij ook de nieuwe voorzitter? “Neen, dat is niet de bedoeling. Misschien werken we zelfs zonder, al moet er officieel altijd iemand aangeduid worden. Wie zich geroepen voelt om die titel te dragen, mag zich nog altijd melden. Als hij of zij tegelijkertijd ook nog wat geld in de club kan pompen, is het helemaal perfect.”

Kapitein Jelle Sinnesael mag juichen: zijn club is gered
Maxime Petit Kapitein Jelle Sinnesael mag juichen: zijn club is gered
Volleyclub Par-ky Menen is gered
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered
Volleyclub Par-ky Menen is gered - Anne Verhelst (tweede van links) komt weer nadrukkelijk in beeld
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered - Anne Verhelst (tweede van links) komt weer nadrukkelijk in beeld
Volleyclub Par-ky Menen is gered
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered
Volleyclub Par-ky Menen is gered
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered
Volleyclub Par-ky Menen is gered
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered
Volleyclub Par-ky Menen is gered - Jan Desmet blijft met Par-ky hoofdsponsor
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered - Jan Desmet blijft met Par-ky hoofdsponsor
Volleyclub Par-ky Menen is gered - afscheidnemend voorzitter Pierre Vandeputte
Maxime Petit Volleyclub Par-ky Menen is gered - afscheidnemend voorzitter Pierre VandeputteReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.