Volksjury samengesteld voor assisenproces tegen man die stiefdochtertje Elly (2,5) doodsloeg

Kenneth Samaille staat terecht voor doodslag.
BELGA Kenneth Samaille staat terecht voor doodslag.
In het Brugse assisenhof is dinsdagnamiddag de volksjury samengesteld voor het proces tegen Kenneth Samaille (31) uit Menen. De man moet zich verantwoorden voor doodslag en slagen en verwondingen op zijn amper 2,5 jaar oude stiefdochtertje Elly. Vijf vrouwen en zeven mannen zullen beslissen over zijn lot.

Menenaar Kenneth Samaille (31) moest op 20 november 2017 op de jonge kinderen van zijn vriendin Stefanie H. passen terwijl zij was gaan werken in het rusthuis. In de loop van de avond liet de dertiger in paniek weten dat Elly flauwgevallen was. Het slachtoffertje, amper 2,5 jaar oud, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze bezweek uiteindelijk twee dagen later aan haar verwondingen in het UZ Gent. Uit de autopsie bleek dat het meisje onder meer ernstige bloedingen had in de buik en een gescheurde pancreas. Elly bleek te zijn omgekomen door opzettelijk en bruut geweld, zo concludeerden de artsen in het AZ Delta in Menen. Samaille werd in de boeien geslagen, maar ontkende aanvankelijk. Pas 2,5 maand later gaf hij toe dat hij zijn stiefdochtertje een harde slag in de buik had gegeven. 

De foto op het bidprentje van Elly (2).
Jeffrey Dujardin De foto op het bidprentje van Elly (2).

Het strafblad van de Menenaar spreekt boekdelen. De man liep immers al meerdere veroordelingen op voor partnergeweld. In oktober 2016 kreeg hij ook een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor poging tot diefstal en belaging. Vrijdag wordt in het Brugse assisenhof de akte van beschuldiging voorgelezen. Maandag gaat het eigenlijke proces van start met het verhoor van de beschuldigde. In totaal komen volgende week 40 getuigen aan bod. Een uitspraak wordt ten vroegste donderdagavond verwacht. Voor doodslag riskeert Samaille 30 jaar opsluiting. Zijn advocaten Hanna Demuynck en Hans Beerlandt zullen het hof en de jury ervan proberen overtuigen dat hun cliënt niet de intentie had om zijn stiefdochtertje om het leven te brengen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.