Vijf winnaars bij uitreiking cultuurprijzen

Een beeld van Grote Markt in Menen.
Google Maps Een beeld van Grote Markt in Menen.
Bij de uitreiking van de cultuurprijzen in Menen vielen dit jaar vijf winnaars. Sinds vorig jaar werden de prijzen voor culturele verdiensten een nieuwe leven ingeblazen. Dat bleek een succes, dit jaar kwamen vijf winnaars uit de bus. 

In totaal werden 9 personen genomineerd. In de categorie ‘Persoon met uitzonderlijke culturele bijdrage’ werden maar liefst drie winnaars gekozen. Chantal Deman werd geprezen voor haar werk bij schildersclub Valcoleres. Johan Leplae die net voorzitter af is bij toneelvereniging Compagnie Tabloo viel ook in de prijzen, net zoals Jean-Pierre Rosseel die werd gehuldigd voor zijn inzet bij het Davidsfonds van Menen. De prijs voor bijzondere culturele prestatie ging naar het totaalspectakel Oorlog en Vrede. In samenwerking met Rotary zette Jean-Pierre Lepoutre een musical op poten waarin de oorlogsgeschiedenis van de stad uit de doeken gedaan werd. Boegie Woegie kreeg de titel van organisatie met uitzonderlijke culturele bijdrage. Alle winnaars gingen naar huis met een kunstwerk van Johan Tahon. Boegie Woegie kreeg daarbovenop nog 125 euro aan Shop & Beleef-bonnen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.