Veertiger terecht voor verkoop kilo’s speed en liters vloeibare xtc: “Hervallen na ongeval met twee doden”

De ravage op de Rijksweg in Lendelede na de frontale klap. Links staat de Peugeot van Sigurd L.. In de Nissan rechts stierf het Waregemse koppel
Foto JVK De ravage op de Rijksweg in Lendelede na de frontale klap. Links staat de Peugeot van Sigurd L.. In de Nissan rechts stierf het Waregemse koppel
Ondanks lopende probatiemaatregelen raakte een 43-jarige man uit Menen opnieuw aan de drugs. Meer zelfs: hij verkocht volgens de openbare aanklager in een half jaar tijd 17 kilo speed en 10 liter vloeibare xtc. Sigurd L. riskeert voor de Kortrijkse strafrechter nu 40 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro. “Na een ongeval met twee doden raakte ik opnieuw aan de drugs”, aldus L.

Halfweg 2016 gaf een andere rechter in Kortrijk de man uit Menen, die vroeger in Wevelgem woonde, een autonome probatiestraf van 20 maanden na eerdere drugsinbreuken. Amper een half jaar later knalde L. met zijn Peugeot 206 op oudejaarsdag 2015 langs de Rijksweg in Lendelede frontaal op de wagen van Rosa Parmentier (85) en haar echtgenoot Frans Van Moerkerke (85) uit Waregem. Het bejaarde koppel overleefde de klap niet. De verkeersdeskundige stelde vast dat Sigurd L. stuurfouten maakte, maar hoe het precies kwam dat hij twee rijstroken dwarste om uiteindelijk aan de andere kant van de gewestweg terecht te komen, werd nooit duidelijk. Ook hijzelf en zijn toen 9-jarig zoontje raakten gewond bij het ongeval. Het leverde L. halfweg 2017 uiteindelijk voor de politierechter drie maanden rijverbod, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.500 euro op. “Na het ongeval raakte ik opnieuw aan de drugs”, bekende L. “Met een invaliditeitsuitkering van 900 euro kwam ik niet rond. De drugsverkoop zorgde voor een extraatje.” Ondertussen zit L. al zes maanden in voorhechtenis. “Een allerlaatste kans”, vroeg de alleenstaande vader aan de rechter. Hij toonde zich bereid dit keer wél zijn voorwaarden te volgen. Vonnis op 5 april.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.