Veel solidariteit voor de brand getroffen Ronny Bonnier

Nogal wat mensen bieden hulp aan Ronny Bonnier, de 61-jarige man uit Wervik die zijn hele hebben en houden verloor in een zware brand. Zijn woning in de Laag Vlaanderenstraat ging maandagavond volledig in de vlammen op en al zijn spullen werden daarbij vernield.

"Mijn vader woont momenteel in een crisiswoning van het OCMW en hij mag daar vier maanden blijven wonen", aldus zijn dochter Tanja. "We kregen al veel hulp aangeboden. Zo heeft mijn pa heel wat kleren gekregen. We kregen ook telefoontjes van mensen die meubels willen afstaan. Iemand bood ook een loods aan om alles te kunnen stallen." Tanja wil echter ook voor de buren iets doen, een koppel Fransen met hun kindje, wiens huis eveneens zware schade opliep bij de brand.


"Ik heb hun telefoonnummer gevonden en zal ze bellen. " In verschillende handelszaken en cafés komt een collectebus om wat geld in te zamelen. Dat zal onder meer het geval zijn in 't Safferskruis, het stamcafé van Ronny, maar ook in café 't Postje in Menen. "Het is het minste dat we kunnen doen", zegt uitbaatster Aniëlla Neyrinck, die een goede vriendin is van Tanja.


Wie Ronny of zijn buren nog wil helpen, kan contact opnemen met Tanja op 0471/19.95.82. (CMW)